Algemeen.

07/05/2021

ENGIE en HITA slaan de handen in elkaar voor diepe geothermie in Antwerpen en Limburg

ENGIE en HITA, een ontwikkelaar van diepe geothermie, hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het ontwikkelen van diepe geothermieprojecten in Antwerpen en Limburg.

 

13/08/2019

Diepe geothermie kan Vlaanderen helpen zijn klimaatdoelstellingen te behalen

Vlaanderen is voor het invullen van zijn energiebehoefte sterk afhankelijk van het buitenland. In 2017 verbruikte Vlaanderen 1.570 PJ aan primaire energie waarvan 71,4% afkomstig van gassen en petroleumproducten. Deze laatsten zorgen veruit voor de grootste uitstoot aan broeikasgassen.

12/06/2019

HITA nv brengt diepe geothermie in een stroomversnelling.

De roep naar ‘groene’ energie is groot. Zowel de bedrijfswereld als de burger zijn vastberaden om Vlaanderen te wijzen op haar verantwoordelijkheid én om te investeren in duurzame energie. De markt is er alvast klaar voor.

ProjectUpdates.

datum ikoon29/06/2021

Project: GEO@Lommel

Seismische campagne Lommel van start op 19 juli

Op 19 juli start de seismische campagne die de diepe ondergrond in het noordwesten van Lommel in kaart gaat brengen. Drie trilwagens zullen voor deze campagne operationeel zijn, terwijl een vierde trilwagen als back-up in de buurt zal zijn.  

Vanaf  dinsdag 20 juli zullen de... Lees meer

Kaart Lommel

datum ikoon25/11/2020

Project: GEO@Herentals-Olen

Seismische campagne regio Herentals-Olen van start op 7 december

Op maandag 7 december start de firma GTG met de mobilisatie vanuit Aurignac in Frankrijk. In totaal zal het uitvoerende team bestaan uit dertien personen, acht dienstwagens en drie trilwagens. Twee trilwagens zullen effectief operationeel zijn, terwijl één trilwagen als back-up in de buurt zal zijn.  

Vanaf  woensdag 9 december zullen de... Lees meer

Foto website 1 v2

datum ikoon07/07/2020

Project: GEO@Turnhout

Resultaten seismische campagne gekend

De seismische campagne in de regio Heizijde waarbij twee trilwagens een traject aflegden van bijna twintig kilometer werd afgerond in het midden van mei. Nadien werden alle 2100 meettoestellen, die verspreid stonden over een gebied van maar liefst vijftien vierkante... Lees meer

Foto nieuwbericht